+359 879 222 434 office@experts.bg
+359 879 222 434
Начало БЛОГ Как да направите клиентите си доволни

Как да направите клиентите си доволни

Саша Давидова
Саша Давидова
Саша Давидова
Саша Давидова
EXPERTS Ltd.
Саша Давидова извършва експертни консултации и обучения по маркетинг към EXPERTS.bg. Автор е в бизнес списания като "Бизнес клуб" и "Твоят бизнес", в качеството си на маркетинг експерт. Има две бакалавърски степени, съответно по „Маркетинг” в департа ...
Компетенции
Маркетинг одит;
Бранд одит;
Маркетинг планиране;
Сегментиране;
Таргетиране;
Позициониране;
Последни проекти
Създаване и поддържане на онлайн списания
EXPERTS Ltd.
22.12.2015 г.


Има всеобщо схващане, че клиентите винаги са прави, дори се стига до метафората „Клиентът е Бог“. Доста от Вас вероятно си мислят, че това е твърде изопачено и имат право. Факт е, обаче, че живеем в съсредоточена върху клиентите си пазарна икономика, където искаме или не, те са в центъра на бизнеса, и за да просъществува той,би трябвало да се съобразяваме с техните желания и нужди. Все пак, както казва Хенри Форд „Работодателят не плаща заплатите. Той само раздава парите. Клиентът плаща заплатите”.

От своя страна, клиентите никога досега не са разполагали с толкова много потребителски избор за покупки и затова всяка фирма – малка, средна или голяма е нужно да мисли непрекъснато за това как да удовлетворява клиентите по-бързо, по-качествено и по-евтино от конкуренцията.
Най-успешните компании в света са изградени върху принципа, че клиентът винаги е прав. Те са обсебени от стремежа да служат на клиента и не спират да търсят начини как да предлагат по-добра цялостна услуга от своите конкуренти. Във всяка сфера, най-успешните фирми са тези, за които удовлетворяването на клиента е движеща сила във всичките им активности.

Достъпът до останалата част от статията изисква абониране за източника.

Източник: списание "Business club". Брой 12 от Декември, 2015 г.
Коментари
Напишете коментар

* Име и фамилия

* E-mail

Пол

мъж

жена
* Заглавие на коментара

* Вашият коментар

* Моля, въведете кода


Полетата с * са задължителни
Вашият коментар ще бъде публикуван след одобрение от администраторите на сайта
Подобни статии